Eerste dronevlucht, primeur voor Traverse Dieren

14-12-2017 Drone foto's

Provincie Gelderland heeft voor het eerst als pilot de drone ingezet voor luchtfoto’s. Daarbij is Traverse Dieren gefotografeerd. De drone, een onbemand luchtvaartuig is sinds dit najaar in het bezit van de provincie en wordt gebruikt om foto’s en video’s te maken.

Drone

Provincie Gelderland is in het bezit van een drone om foto's en video's te maken voor communicatiedoeleinden. Traverse Dieren is een mooi voorbeeldproject, met de garage in aanbouw, de voetgangersbrug bij het station, de bouw van de open tunnelbak en de fietsroute in Hof te Dieren. Vanuit de lucht geeft het een goed beeld van de bouw tot nu.

Privacy

Provincie Gelderland voldoet aan alle geldende regels om met de drone te vliegen. Het wordt bestuurd door een opgeleide piloot. Om de privacy te beschermen wordt er altijd vooraf bedacht vanuit welke hoek de opnames gemaakt worden. Bij gebruik van de beelden worden personen onherkenbaar gemaakt. Ook worden beelden zonder mensen, maar die wel de privésfeer van mensen kunnen schaden, niet openbaar gedeeld.

Foto’s 

 

- De stationsomgeving met de open tunnelbak, de vernieuwde in aanbouw zijde garage en de voetgangersbrug
- Hof te Dieren, de fietsroute die binnenkort gereed is
- De nieuwe fietstunnel richting Ellecom, nu in aanbouw

Terug naar nieuwsoverzicht