Extra werkzaamheden aan Edybrug: 2 tot 3 oktober 2018

1-10-2018 EDY brug Spankeren

De Edybrug over het Apeldoorns kanaal ter hoogte van de Spankerenseweg/Kanaalweg krijgt te maken met extra werkzaamheden.

Werkzaamheden

Het rubberprofiel, welke een onderdeel is van de voegconstructie in de brug, moet opnieuw aangebracht worden. Daarnaast worden er op een aantal locaties op het brugdek de slijtlaag bijgewerkt. De werkzaamheden zijn ingepland op dinsdag 2 oktober vanaf 7:00 uur tot en met woensdag 3 oktober 2018 7:00 uur. De werkzaamheden zijn onder andere weersafhankelijk omdat het rubberprofiel gelijmd moet worden en tijd nodig heeft om uit te harden.  Woensdag 3 oktober 2018 staat ingepland als reserve dag. Gedurende de werkzaamheden is de Edybrug afgesloten voor al het verkeer.

Alternatieve rijroutes

Auto's en vrachtwagens worden tijdelijk omgeleid via de Kanaalweg-rotonde Imboslaan en de Van Rensselaerweg. De fietsdoorsteek naar de Van Rensselaerweg wordt tijdelijk weer geschikt gemaakt voor auto's en vrachtwagens.

Fietsers en voetgangers worden tijdelijk omgeleid via de Spankerensebrug ter hoogte van de Dorpsweg in Spankeren.

Als de werkzaamheden aan de brug zijn afgerond wordt in de week van 8 oktober 2018 de fietsdoorsteek van Rensselaerweg in de huidige staat weer teruggebracht.

Terug naar nieuwsoverzicht