Onderdoorgang Kanaalweg schuift onder het spoor

14-3-2019 Tunnelmoot Kanaalweg is bijna klaar, werknemers bouwen de laatste delen

Tussen vrijdagavond 22 maart en maandagochtend 25 maart werkt BAM Infra dag en nacht aan de onderdoorgang bij de Kanaalweg. Op zaterdagmiddag wordt de tunnelmoot onder het spoor geschoven. Naar verwachting start het inschuiven rond 15.00 uur.

Werkzaamheden

Aannemer BAM Infra treft de nodige voorbereidingen voor het inschuiven van de tunnelmoot. Het spoor wordt verwijderd en er wordt 3200 m3 zand afgegraven. Vervolgens plaatst BAM zogenaamde schuifbanen naast de tunnelmoot en wordt de tunnelmoot opgetild. Vijzels duwen de tunnelmoot naar de definitieve plek. Daarna wordt het zand aangevuld en het spoor teruggebouwd. De werkzaamheden starten vrijdagavond 22 maart rond 21.00 uur en gaan door tot en met maandagochtend 25 maart 05.00 uur.

Wegafsluiting

De verbindingsweg vanaf de Zuider Parallelweg richting de Burgemeester Willemsestraat is op vrijdag vanaf 16.00 uur tot en met zondag 17.00 uur afgesloten voor alle gemotoriseerde verkeersdeelnemers. De woningen aan de Zuider Parallelweg en het bedrijventerrein Rinaldostraat blijven bereikbaar vanaf de spoorwegovergang Wilhelminaweg. Om het vrachtverkeer te begeleiden worden er verkeersregelaars ingezet.

Vanaf de Burgemeester De Bruinstraat (N348) is het niet mogelijk voor gemotoriseerde verkeersdeelnemers om af te slaan naar de N786/Kanaalweg, uitgezonderd voor bewoners en bestemmingsverkeer. Op deze locatie staat ook een verkeersregelaar.

Bus in plaats van trein

In verband met de werkzaamheden rijden er van vrijdagavond 22 maart tot en met zondag 24 maart bussen in plaats van treinen. Check voor vertrek de reisplanner.

Inschuifmoment

Het hele weekend zijn er activiteiten bij de Kanaalweg. Zaterdagmiddag schuift BAM de tunnelmoot naar de definitieve locatie. Dit is het meest bijzondere moment. Als de werkzaamheden volgens planning verlopen start het inschuiven rond 15.00 uur. Gaat het werk voorspoedig dan start de aannemer eerder, bij onverwachte tegenvallers kan het later worden. Op het twitteraccount van Traverse Dieren (@TraverseDieren) vermelden wij wanneer het inschuiven gaat beginnen.

Meekijken

De werkzaamheden zijn via een livestream te volgen, in het weekend staat op deze website een link naar de webcam. We richten ook een kijklocatie in op de hoek van de Zuider Parallelweg en de Burgemeester Willemsestraat. Dit is de enige locatie waar de werkzaamheden goed en veilig te zien zijn. Deze kijklocatie is niet geschikt voor minder valide mensen. Daarom is de livestream ook te zien in het informatiecentrum op de kop van de Spoorstraat. Tussen 14.30 en 18.00 uur staat er een kop koffie/thee voor u klaar.  

Terug naar nieuwsoverzicht