Kanaalweg vanaf vrijdag geopend

31-10-2019 Onderdoorgang Kanaalweg bijna klaar

Vanaf vrijdagochtend 1 november rijdt verkeer in Dieren weer over de Kanaalweg (N786). Aannemer BAM Infra BV haalt om 9.00 uur de afsluitborden van de weg. De bouw van de onderdoorgang duurde in totaal 14 maanden.

Laatste werkzaamheden

Na 1 november voeren we nog een paar laatste werkzaamheden uit aan Traverse Dieren. De definitieve lichtmasten bij de onderdoorgang komen eind november. Voor het einde van dit jaar planten we ook de bomen en struiken bij de Kanaalweg.

Betere doorstroming

Naast de onderdoorgang nemen we ook de nieuwe aansluiting van de Kattenberg vrijdag in gebruik. Het bedrijventerrein aan de Rinaldostraat, de Kattenberg en de Zuider Parallelweg zijn dan allemaal via de nieuwe onderdoorgang bereikbaar. Daarmee komt een einde aan de omleidingsroutes door Dieren.

Afsluiting Doesburgsedijk

Onderdeel van Traverse Dieren is de afsluiting van de Doesburgsedijk. Door deze afsluiting komt er in de toekomst meer verkeer op de Ellecomsedijk. Hierdoor verschuift de stikstofbelasting van het Natura 2000-gebied IJsseluitwaarden naar het Natura 2000-gebied Veluwe. Voor de afsluiting hebben we daarom een vergunning nodig. Deze vergunning is nog niet verleend, daarom voeren we dit laatste onderdeel van Traverse Dieren later uit.

Traverse Dieren

De opening van de onderdoorgang in de Kanaalweg is de laatste grote opening van Traverse Dieren. Samen met de gemeente Rheden en ProRail startten wij in 2015 de herinrichting van Dieren. In totaal hebben we bijna 5 jaar gewerkt om de doorstroming en leefbaarheid in Dieren te verbeteren. In de zomer van 2017 werd als eerste de Passerelle Hoge Juffer in gebruik genomen. Halverwege juni 2018 ging de open tunnelbak in de Burgemeester de Bruinstraat (N348) open, de parkeergarage bij het station is sinds eind juni in gebruik en in september 2019 volgde het noordelijk stationsgebied. Voor de bouw van de onderdoorgang is 2500 m3 beton gebruikt en 1930 ton asfalt gelegd. We hebben 2400 m3 grond afgegraven.

Terug naar nieuwsoverzicht