Nachtelijke en weekend werkzaamheden Kanaalweg (N786) Dieren

16-10-2018 Bord werk in uitvoering

In de periode van vrijdag 26 tot en met maandag 29 oktober 2018 werkt aannemer BAM Infra BV dag en nacht aan de onderdoorgang bij de Kanaalweg (N786) in Dieren. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd tijdens een treinvrije periode (buitendienststelling) van het spoortraject Arnhem – Zutphen, waarbij ook andere aannemers aan of nabij het spoor werken.

Tijdens de treinvrije periode gaat BAM de spoorwegovergang verwijderen en damwanden plaatsen onder de spoorbaan, zodat er een bouwkuip gemaakt kan worden. Ook wordt er een bovenleidingsportaal vernieuwd en vinden er nog enkele aanvullende bodemonderzoeken plaats.

Combinatie van werkzaamheden

Spoorwegbeheerder ProRail combineert tijdens de treinvrije periode meerdere werkzaamheden aan het spoor op het traject Arnhem-Zutphen, zodat de hinder voor reizigers beperkt blijft. Zo worden er onder andere ter hoogte van station Dieren enkele wissels vernieuwd, in de Steeg een bovenleidingsmast vervangen, in Brummen een overweg vernieuwd en diverse seinen aangepast. Direct aanwonenden zijn over de werkzaamheden geïnformeerd. Voorafgaand aan de werkzaamheden werkt Combinatie Traverse Dieren in de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 oktober 2018 ter hoogte van de spoorwegovergang Wilhelminaweg. In de avond en nacht wordt het asfalt van de rijbaan tussen de spoorbomen en de spoorrails vervangen.

Geen treinverkeer

Van vrijdag 26 t/m zondag 28 oktober rijden er in verband met de werkzaamheden geen treinen. Maandagochtend 29 oktober rijden er weer treinen. Check voor vertrek de ns reisplanner of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via de website of telefonisch 0900 9292 (€0,90 per minuut).

Terug naar nieuwsoverzicht