Boomfeestdag Hof te Dieren groot feest!

14-3-2018 Conny Bieze, de wethouder en 94 kinderen

Vanmorgen, woensdagmorgen 14 maart, tussen 9.45 en 11.00 uur hebben 94 schoolkinderen 447 bomen geplant langs de nieuwe Postroute, aan de Arnhemsestraatweg in Dieren. Dit is onderdeel van het project Traverse Dieren. Dit hebben ze samen met gedeputeerde Conny Bieze en wethouder Ronald Haverkamp gedaan.

Scholen
De kinderen die dit jaar de bomen hebben geplant, zijn leerlingen van de Anne Frankschool uit Ellecom en leerlingen van de Koningin Emmaschool en de Annie M.G. Schmidtschool uit Dieren.

Opening
Om kwart voor tien in de ochtend was de opening door gedeputeerde Conny Bieze en wethouder Ronald Haverkamp bij Wijngaard Domein Hof te Dieren.

Ieder kind een boom
Dit jaar is het de 61ste viering van de Nationale Boomfeestdag. Rheden is door de provinciale commissie boomfeestdag uitgekozen als accentgemeente voor de provincie Gelderland. De gemeente was daarbij te gast op het terrein van Traverse Dieren. 

Maak ’t buiten beter
“Operatie Boomfeestdag: Maak ’t buiten beter!” Dat is het thema van de Nationale boomfeestdag van dit jaar. Door het planten van bomen helpen kinderen bij het halen van de klimaatdoelen; Rheden CO2 neutraal 2040. En zo leren kinderen dat bomen belangrijk zijn voor een gezond klimaat.

Terug naar nieuwsoverzicht