Dieren blijft bereikbaar

7-9-2017 Omleiding fietsverkeeer

De situatie is veranderd in Dieren. Het is even wennen met de twee nieuwe rotondes, nieuwe tijdelijke fietsroutes en de verlegging van de doorgaande weg Ellecom - Dieren.

We hebben veel borden geplaatst om u de juiste weg te wijzen, er zijn op verschillende momenten verkeersregelaars aan het werk en de stoplichten worden steeds bijgesteld. Er is structureel overleg met Pro Rail en de gemeente, en ook wij fietsen en rijden het traject regelmatig om signalen op te pakken en inwoners over de nieuwe routes te spreken.

Meestal 30 km

Nu staan we - samen met u als weggebruiker - voor de uitdaging het verkeer zo vloeiend mogelijk door te laten rijden, zonder af te doen aan de veiligheid. Het is op alle fronten goed rondkijken, en soms wat aanpassen! Daarnaast ontkomt u niet aan de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur omdat fietsers en voetgangers  allemaal over moeten steken. Heel soms ziet u borden met 50 kilometer per uur, maar alleen op die plaatsen waar het volgens ons echt veilig kan.

Bekijk het kaartje 'Zo rijden wij' voor alle alternatieve routes.

Station

De loopbrug over het spoor is nu de verbinding tussen Dieren noord en zuid. Zolang de liften nog niet werken, blijft het station via het looppad aan het begin van het perron bereikbaar. De liften zijn te gebruiken vanaf 18 september. Het ophalen of afzetten van treinreizigers met de auto is het gemakkelijkst aan de noordzijde. De bussen rijden nu al vanaf de juiste plek de weg op. Ook de parallelweg Hof te Dieren blijft bereikbaar.

Vragen en informatie

Wij monitoren het gebied structureel op veiligheid en een goede doorstroming binnen de beperkte ruimte die er is. Daarnaast vragen wij van u ook om begrip in deze situatie. 

Heeft u toch nog vragen, opmerkingen of tips? Op de contactpagina leest u wie u verder helpt.

http://www.traversedieren.nl/TD-Contact

Wilt u meer achtergrondinformatie, dan kunt u onze laatste nieuwsbrief hier lezen:

http://mailchi.mp/6e784c9bd8f8/nieuwsbrief-11-traverse-dieren-1029097

Terug naar nieuwsoverzicht