Hof te Dieren

23-1-2018 Postroute weer te gebruiken

Er wordt nog steeds hard gewerkt binnen Hof te Dieren. De nieuwe Postroute voor fietsers, landbouw- en bestemmingsverkeer tussen Dieren en Ellecom is voor een groot deel gereed.

Bedrijven blijven bereikbaar
De Postroute wordt een route voor langzaam verkeer (zoals voetgangers, fietsers, snorfietsers, bromfietsverkeer), landbouwvoertuigen en bestemmingsverkeer. De bedrijven aan die weg (Kwekerij en Wijngaard Hof te Dieren) blijven altijd bereikbaar, net als het beheerderskantoor van Stichting Twickel.

Planning en afwerking
De planning is door de winterse weersomstandigheden helaas een maand uitgelopen. Vanaf 19 januari 2018 is de Postroute vanaf de Doesburgsedijk tot aan de Lange Juffer in gebruik door (brom)fietsers, voetgangers en bestemmingsverkeer.

Aan weerskanten van de bestrating zijn grasbetonstenen gelegd, zodat verkeer elkaar veilig kan passeren. De randen worden ingezaaid met gras. Daarnaast is de nieuwe verlichting aangebracht.

Inmiddels wordt ook de nieuwe fietstunnel richting Ellecom gebouwd.

Beplanting
De Postroute krijgt aan beide kanten nieuwe beplanting, in lijn met de bestaande bomenrijen. Er worden de komende weken tientallen jonge eiken geplant en we doen ook mee aan Nationale Boomfeestdag op 14 maart. Daarover informeren wij u in februari.

Terug naar nieuwsoverzicht