Maak ’t Buiten Beter!

7-3-2018 Hof te Dieren

Woensdagmorgen 14 maart, tussen 9.45 en 11.00 uur planten 94 schoolkinderen 447 bomen langs de nieuwe Postroute, aan de Arnhemsestraatweg in Dieren. Dit doen zij samen met gedeputeerde Conny Bieze en wethouder Ronald Haverkamp.

De kinderen die dit jaar de bomen planten, zijn leerlingen van de Anne Frankschool uit Ellecom en leerlingen van de Koningin Emmaschool en de Annie M.G. Schmidtschool uit Dieren.

Om kwart voor tien in de ochtend is de opening door gedeputeerde Conny Bieze en wethouder Ronald Haverkamp bij Wijngaard Domein Hof te Dieren, aan de Arnhemsestraatweg 16.

Ieder kind een boom
Dit jaar is het de 61ste viering van de Nationale Boomfeestdag. Rheden is door de provinciale commissie boomfeestdag uitgekozen om accentgemeente te zijn voor de provincie Gelderland. De gemeente is daarbij te gast op het terrein van Traverse Dieren. Er komt een QR-code herinneringspaal, de circa 100 kinderen krijgen tasjes met leuke gadgets en de kinderen studeren het boomfeestdaglied in. Daarnaast spreekt de gemeente Rheden de intentie uit dat elke kind een boom plant tijdens zijn/haar basisschooltijd.

Maak ’t buiten beter
“Operatie Boomfeestdag: Maak ’t buiten beter!” Dat is het thema van de Nationale boomfeestdag van dit jaar. Door het planten van bomen helpen kinderen bij het halen van de klimaatdoelen; Rheden CO2 neutraal 2040. En zo leren kinderen dat bomen belangrijk zijn voor een gezond klimaat.

Terug naar nieuwsoverzicht