Officiële openingshandeling in de open tunnelbak

16-6-2018 Het laatste wandpaneel is bevestigd

Op vrijdagavond 15 juni is de openingshandeling bij de open tunnelbak door gedeputeerde Bea Schouten van de provincie Gelderland en burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden gerealiseerd. Een laatste deel van een geluidswerend wandscherm is aangebracht.

Oranjerie
Na ontvangst bij de Oranjerie aan de Hogestraat in Dieren werd rond 18.30 uur een laatste deel van een wandscherm in de tunnelbak aangebracht. Direct daarna gaven beide vertegenwoordigers een korte speech. Later op die avond is de open tunnelbak open gegaan voor verkeer.

Dierens Harmonie Orkest
Na de openingshandeling hebben de bestuurders en genodigden een kijkje genomen op de voetgangsbrug. Vervolgens was er bij de Oranjerie onder muzikale begeleiding van het Dierens Harmonie Orkest een hapje en een drankje.

Mijlpaal én start laatste bouwfase
Het opleveren van de tunnelbak is een moment om bij stil te staan, maar meteen ook het startschot voor de laatste bouwfase in dit contract. Nu de open tunnelbak voor verkeer in gebruik is, zijn de spoorwegovergangen Harderwijkerweg en Wilhelminaweg afgesloten om het stationsgebied en aansluitende kruispunten af te bouwen.

Terug naar nieuwsoverzicht