Werkzaamheden juni, juli, augustus

20-6-2018 Werkzaamheden in april, mei, juni, juli

Werkzaamheden komende periode

Hierbij een opsomming met toelichting en alternatieve routes. Data* zijn altijd onder voorbehoud

Alle informatie wordt actueel bijgewerkt, per dag, per week, per maand. 

ZATERDAG 16 JUNI:
TUNNELBAK OPEN VOOR VERKEER, BESTEMMINGEN BEREIKBAAR MAAR WEL DIRECT EXTRA DRUKTE DOOR OMLEIDINGEN

Naar verwachting gaat doorgaand verkeer Arnhem – Zutphen/Apeldoorn v.v. vanaf 16 juni door de tunnelbak rijden in plaats van over de weg langs het station. Daarmee is één van de belangrijkste doelen van het project bereikt: verbetering van de doorstroming door ontvlechting van regionaal en lokaal verkeer. De eerste weken zal dat effect niet volop merkbaar zijn. De afbouw van de kruispunten Harderwijkerweg en Wilhelminaweg brengt met zich mee dat tijdelijk ook lokaal autoverkeer door de tunnel wordt geleid. Alle bestemmingen in Dieren blijven bereikbaar, maar dat betekent wel extra drukte op de Burgemeester Willemsestraat, de Zutphensestraatweg, de Doesburgsedijk en in de nieuwe tunnelbak.

Kruispunten gereed
De planning is dat eind juni het kruispunt Harderwijkerweg klaar is en eind juli de kruising met de Wilhelminaweg. Voor voetgangers en fietsers blijft het mogelijk om de spoorwegovergang Harderwijkerweg te gebruiken.

Voor automobilisten zetten we de belangrijkste omleidingsroutes op een rij. Eerst de drie kaarten, de uitleg staat eronder!

Omleidingsroute

Afsluiting Harderwijkerweg en Wilhelminaweg

Afsluiting Wilhelminaweg en Stationsgebied

Belangrijkste tijdelijke rijroutes naar Dieren noord:

Vanuit Arnhem/Doesburg:

- Automobilisten op de N348 vanuit Arnhem/Doesburg die richting Dieren noord willen, worden door de open tunnelbak geleid (dus voorbij het station) en kunnen op het kruispunt Burgemeester Willemsestraat (N786) linksaf via de Kanaalweg naar Dieren-noord. Volg hiervoor de omleidingsroute met letter D.

Vanuit Zutphen:

- Automobilisten op de N348 vanuit Zutphen die richting Dieren noord willen, kunnen op het kruispunt Burgemeester Willemsestraat (N786) rechtsaf via de Kanaalweg naar Dieren-noord. Volg hiervoor de omleidingsroute met letter D.

Belangrijkste tijdelijke rijroutes vanuit Dieren noord naar Arnhem/Doesburg en Zutphen:

- Automobilisten vanuit Dieren noord die richting Arnhem/Doesburg en Zutphen willen, volgen de hoofdomleidingsroute via de Harderwijkerweg – Imboslaan – Kanaalweg (N786) en kunnen op het kruispunt Burgemeester Willemsestraat (N786) linksaf naar Zutphen en rechtsaf (via de open tunnelbak) naar Arnhem/Doesburg.

Belangrijkste tijdelijke rijroutes naar Dieren zuid:

Vanuit Arnhem/Doesburg:

- Automobilisten op de N348 vanuit Arnhem/Doesburg die richting Dieren zuid willen, gaan voor de open tunnelbak rechtsaf naar de Doesburgsedijk. Vanaf de Doesburgsedijk kunnen automobilisten linksaf via de Hogestraat of de Lagestraat naar Dieren zuid.

Vanuit Zutphen:

- Automobilisten op de N348 vanuit Zutphen die richting Dieren zuid willen, kunnen op het kruispunt Burgemeester Willemsestraat (N786) linksaf via de Zutphensestraatweg naar Dieren-zuid.

Belangrijkste rijroute vanuit Dieren zuid naar Arnhem/Doesburg en Zutphen:

- Automobilisten vanuit Dieren zuid die richting Arnhem/Doesburg willen gaan, rijden via de Zutphensestraatweg – Hogestraat en gaan bij de Doesburgsedijk linksaf richting de provinciale weg N317. Vanaf 16 juni tot en met 25 juni is het dus niet mogelijk om op de Doesburgsedijk rechtsaf te slaan vanwege de werkzaamheden ter hoogte van het kruispunt Harderwijkerweg. Wel blijft de postroute door Hof te Dieren bereikbaar voor bestemmingsverkeer.

- Automobilisten vanuit Dieren zuid die richting Zutphen willen, rijden via de Zutphensestraatweg en gaan ter hoogte van het kruispunt Burgemeester Willemsestraat (N786) rechtsaf naar Zutphen.

Belangrijkste rijroutes van Dieren zuid naar Dieren noord en v.v.

- Automobilisten vanuit Dieren zuid die richting Dieren noord willen gaan rijden via de Zutphensestraatweg en gaan ter hoogte van het kruispunt Burgemeester Willemsestraat (N786) rechtdoor (Kanaalweg) naar Dieren noord en v.v.

Kijk alvast op deze video (https://vimeo.com/263471378) met daarin alle rijstromen aan het eind van de bouwperiode.

--------------------------------------------------------------------------------

JUNI/JULI/AUGUSTUS

25* juni

Harderwijkerweg, parkeergarage en voetgangerspad onderlangs

De Harderwijkerweg wordt weer opengesteld voor alle verkeer, en de parkeergarage gaat open. Het voetgangerspad aan de zuidzijde van het station is tijdelijk onderlangs (voetgangsbrug is tijdelijk aan de zuidzijde van het station afgesloten, tot eind juli). Deze tijdelijke maatregelen zijn nodig om de werkzaamheden ter hoogte van het stationsplein (zuidzijde) veilig uit te kunnen voeren. 

Het busstation en de fietsenstalling worden hiervoor tijdelijk verplaatst naar de hoek spoorwegovergang Harderwijkerweg, om een veilige situatie te waarborgen. Er is een verkeersregelaar aanwezig om iedereen de juiste weg te wijzen.

Edybrug, ter hoogte van de Kanaalweg bij Spankeren

Datum: heden tot 26 augustus
Alternatieve route auto's: Kanaalweg-rotonde Imboslaan en de Van Rensselaerweg. De fietsdoorsteek naar de Van Rensselaerweg wordt tijdelijk geschikt gemaakt voor auto’s en vrachtwagens. Ter hoogte van de Loohof wordt tijdelijk een extra vrachtwagenverbod ingesteld.
Alternatieve routes fietsers en voetgangers: zij worden van en naar Spankeren  tijdelijk omgeleid via de Spankerensebrug.


AUGUSTUS

Spankerenseweg

13 augustus - 26 augustus
- Afsluiting Spankerenseweg en Kanaalweg (N786)

Alternatieve routes: Doorgaand verkeer vanaf de N786 vanuit Arnhem - Zutphen via de Harderwijkerweg en Imboslaan.

Lindegas en bedrijventerrein Rinaldostraat blijven bereikbaar via Burgemeester Willemsestraat (N786).

   

Terug naar nieuwsoverzicht