Kanaalweg

Tussen september 2018 en maart 2020 bouwt BAM Infra BV in opdracht van spoorwegbeheerder ProRail een onderdoorgang onder het spoortraject Arnhem-Zutphen. De onderdoorgang komt parallel aan het Apeldoorns Kanaal en vervangt de bestaande gelijkvloerse spoorwegovergang in de Kanaalweg (N786). Het verkeer kan straks sneller en veiliger de sporen (traject Arnhem-Zutphen) passeren.

Omleidingsroutes

Tot en met 31 oktober 2019 is de Kanaalweg (N786) ter hoogte van de spoorwegovergang (vanaf Linde Gas tot en met kruising Kattenberg) afgesloten voor verkeer. Er zijn omleidingsroutes (PDF 1 MB) ingesteld.

Tijdens de bouw zijn er twee treinvrije periodes (buitendienststellingen van de sporen Arnhem – Zutphen ter hoogte van Dieren) waarbij dag en nacht wordt gewerkt.

Laatste deel van het project

Neem een kijkje bij de werkzaamheden aan de spooronderdoorgang Kanaalweg Dieren. Het laatste deel van het project Traverse Dieren. De onderdoorgang ligt parallel aan het Apeldoorns Kanaal en vervangt de bestaande gelijkvloerse spoorwegovergang. Vanaf 1 november kan het verkeer via de onderdoorgang vlot en veilig de sporen (Arnhem-Zutphen) passeren.

Planning spooronderdoorgang

september 2018 start (voorbereidende) werkzaamheden – Kanaalweg afgesloten
26/28 oktober 2018 geen treinverkeer Arnhem – Zutphen – ProRail zet bussen in
maart 2019 geen treinverkeer Arnhem – Zutphen – ProRail zet bussen in
31 oktober 2019 spooronderdoorgang in gebruik– Kanaalweg weer open voor verkeer.
Eind 2019 laatste werkzaamheden spoorwegonderdoorgang en aansluiting van de onderliggende wegen: Zuiderparallelweg en Kattenberg gereed  

Vragen over de spooronderdoorgang?

Met vragen over de bouwwerkzaamheden aan de spooronderdoorgang Kanaalweg kunt u contact opnemen met Martijn Oosting, omgevingsmanager BAM-Infra, via 070 – 370 00 40 of OnderdoorgangKanaalweg@bam.com.

Omwonenden en omliggende bedrijven worden tijdig geïnformeerd over de werkzaamheden. Dit gaat per email, brief en/of nieuwsbrief.