Kanaalweg

Tussen september 2018 en maart 2020 bouwt BAM Infra BV in opdracht van spoorwegbeheerder ProRail een onderdoorgang onder het spoortraject Arnhem-Zutphen. De onderdoorgang komt parallel aan het Apeldoorns Kanaal en vervangt de bestaande gelijkvloerse spoorwegovergang in de Kanaalweg (N786). Het verkeer kan straks sneller en veiliger de sporen (traject Arnhem-Zutphen) passeren.

Omleidingsroutes

Tot 31 oktober 2019 is de Kanaalweg (N786) ter hoogte van de spoorwegovergang (vanaf Linde Gas tot en met kruising Kattenberg) afgesloten voor verkeer. Er zijn omleidingsroutes (PDF 1 MB) ingesteld.

Tijdens de bouw zijn er twee treinvrije periodes (buitendienststellingen van de sporen Arnhem – Zutphen ter hoogte van Dieren) waarbij dag en nacht wordt gewerkt.

Planning spooronderdoorgang

September 2018 start (voorbereidende) werkzaamheden – Kanaalweg afgesloten
26/28 Oktober geen treinverkeer Arnhem – Zutphen – ProRail zet bussen in
maart 2019 geen treinverkeer Arnhem – Zutphen – ProRail zet bussen in
31 oktober 2019 spooronderdoorgang in gebruik– Kanaalweg weer open voor verkeer.
Maart 2020 laatste werkzaamheden spoorwegonderdoorgang en aansluiting van de onderliggende wegen: Zuiderparallelweg en Katenberg gereed  

Vragen over de spooronderdoorgang?

Met vragen over de bouwwerkzaamheden aan de spooronderdoorgang Kanaalweg kunt u contact opnemen met Martijn Oosting, omgevingsmanager BAM-Infra, via 070 – 370 00 40 of OnderdoorgangKanaalweg@bam.com.

Voor meer informatie kunt u ook terecht in het informatiecentrum.

Omwonenden en omliggende bedrijven worden tijdig geïnformeerd over de werkzaamheden. Dit gaat per email, brief en/of nieuwsbrief.